Over mij

Je zou kunnen zeggen dat ik een laatbloeier ben. Op mijn 27e zat ik pas voor het eerst achter een schildersezel. Opgroeiend als kind wilde ik eigenlijk architect worden, of boswachter, omdat ik heel graag in de natuur was. In de klas zat ik vaak te tekenen in mijn schriften. Via de MBO en het HBO koos ik voor wat me toen het beste leek voor mijn toekomst, architect worden.

Tijdens mijn 2e jaar HBO kreeg ik last van vermoeidheid en concentratiestoornissen. De studie moest ik noodgedwongen stoppen. Na 2,5 jaar ging mijn gezondheid in vliegende vaart achteruit. Vanaf toen duurde het nog 3 jaar voordat chronische lyme werd vastgesteld in een levensbedreigende vorm. Na 7 jaar van behandelingen ging ik gelukkig langzaam vooruit.

Dat is het moment dat het pallet en de schildersdoeken in mijn leven kwamen. De paar uur per week dat ik weer een beetje energie had wilde ik besteden aan iets leuks en creatiefs. Al snel werd me aangeraden om professionele lessen te gaan nemen. Bijna 6 jaar lang heb ik de avondlessen van wild- en natuurschilder Nico Bulder in Elspeet gevolgd. Daarnaast ben ik gaan fotograferen en kreeg ik mijn eerste opdrachten voor olieverfschilderijen en muurschilderingen.

Naast het schilderen maak ik sinds 2 jaar in samenwerking met Impress3d Apeldoorn ook Diorama’s en Maquettes. De afwisseling is erg prettig en zorgt elke keer weer voor nieuwe creatieve uitdagingen.

Ondertussen…

Inmiddels heb ik een aantal realistische muurschilderingen gemaakt met acrylverf. Daarnaast bestaat een deel van mijn schilderwerk uit realistische olieverfschilderijen. Ik ben creatief en geduldig en heb geleerd om bij de dag te leven. Plezier in mijn werk en liefde voor de natuur staat voorop en ik hoop dat iedereen dat in mijn werk terug kan zien.

Een deel van mijn werk is momenteel te bewonderen in Herberg de Gouden Leeuw, te Bronkhorst.

Adres (op afspraak)

Jan Mankesstraat 1a
6961 VC Eerbeek
06 287 124 33

KvK nummer: 71945695

Volg mij