Diorama’s

Mijn insteek

Diorama’s zijn schaalmodellen van een echt bestaand of een verzonnen gebied, dat er zo levensecht mogelijk uit moet komen te zien. Hiervoor wordt bijna alles zelf gemaakt. Tekenen, 3d printen, schilderen, knippen, plakken en lijmen dus. Ook voor het gras wordt geen gebruik gemaakt van grasmatten, maar de onderplaat wordt bestrooid met gras van  verschillende tinten en hoogtes, zodat er een natuurlijk verloop ontstaat. Ook is het mogelijk om een achtergrond erbij te schilderen.

Prijzen: Omdat diorama’s onderling zoveel verschillen is het moeilijk een prijs te noemen, het beste is een vrijblijvende offerte aan te vragen.

 

Vanneau foundation

Historisch Ermelo

Dit Diorama is gemaakt voor de Vanneau Foundation, die zich inzet voor het behoudt van cultureel erfgoed. Ze hebben onder andere oorlogsmonumenten opnieuw onder de aandacht gebracht. 

Er werd gevraagd of er een stukje Ermelo in de jaren ’40-’45, ter plaatse van de Stationstraat, in beeld gebracht kon worden. 

Omdat veel gebouwen er niet meer staan, of verbouwd zijn, is er veelal gewerkt met oude tekeningen, zwart wit foto’s of blauwdrukken. 

Op basis hiervan zijn de verschillende woningen en andere bouwwerken zo realistisch mogelijk nagetekend en gebouwd. 

Waterschap

Duurzame wijk 

Dit Diorama is gemaakt voor Waterschap AA en Maas. Hierbij was het de bedoeling om de bebouwing en straten neutraal van kleur te laten. Hierdoor valt de groenvoorziening van de wijk en de huizen afzonderlijk extra op. Evenals het gebruik van zonnepanelen, regentonnen en waterdoorlatende bestrating.

Hospitainer

Veldhospital

Dit Diorama is gemaakt voor Hospitainer, een bedrijf dat mobiele ziekenhuizen bouwt. Dit schaalmodel is gemaakt voor Saudi Arabië, waar het veldhospital tussen de zandduinen in komt te staan. 

Adres (op afspraak)

Jan Mankesstraat 1a
6961 VC Eerbeek
06 287 124 33

KvK nummer: 71945695

Volg mij